La sigur, că majoritatea absolută a populației își dorește să locuiască într-un stat cu o conducere înțeleaptă, orientată în activitatea sa spre binele celor mulți. Este absolut firească și înțeleasă această tendință. Înțeleasă, dar nu de toți. Paradoxul situației constă în faptul că tocmai cei, de care depinde asigurarea supremației legii, a stabilității și a prosperării statului, în cazul nostru-i vorba de deputații legislativului, ignorează voința poporului.

Instalați în fotoliile comode de la parlament, având anumite privilegii și favoruri, parlamentarii noștri, chiar din start s-au apucat de lucru, dar nu de cel prevăzut de statutul de deputat, ci de soluționarea problemelor personale sau a  celor de partid. Încet, dar sigur aceste ocupații și interese meschine i-au făcut să încalce legea și să devină corupți.

Exemplul sugestiv în acest sens e miracolul transformării celor din partidul socialiștilor. Pentru ei au votat o bună parte a populației, fiindcă în alegeri, aceștea s-au proclamat înflăcărați luptători împotriva hoților și a corupților. Mi-amintesc cum șeful lor se bătea cu pumnul în piept pe la întruniri și televiziuni, că, dacă vine la putere, primul lucru care-l va face, va fi stârpirea corupției, a hoției, închisoare pentru Plahotniuc și Șor. Readucerea în posesia statului a aeroportului internațional Chișinău și returnarea miliardului, erau pe atunci prioritățile proclamate.

N-au trecut nici doi ani de zile și iată că același partid, face alianță cu cei care au încălcat flagrant legile, au furat și continuă să fure avuția statului. N-au făcut-o socialiștii de dragul marii simpatii pentru același Șor sau Plahotniuc. Interesu-i la suprafață. Să nu admită schimbarea puterii în favoarea Președintelui. Atunci, inevitabil, vor fi trași la răspundere, fiindcă-s și ei  „cu pufușor pe botișor”.

Sunt departe de gândul că întreaga componență a fracțiunii acestui partid este implicată în afaceri dubioase și are strânse relații cu cei vizați în acte de corupție și hoție. Probabil, că printre cei aproape 40 de deputați socialiști sunt și persoane, care-s sincere în intenția de a-și aduce aportul la  ieșirea țării din criza pandemică și economică.

În soluționarea actualei situații politice de confruntare, anume cuvântul acestor indeciși ar avea o mare greutate. Dar, numai în caz de aceștea au curajul să revină în rândul unor politicieni onești, conduși nu de interese meschine, dar de grija pentru binele țării și a populației  acestui meleag.

P.S.

Evoluția evenimentelor pe arena politică de la Chișinău ne demonstrează că-s cam numărate zilele celor care au tot guvernat prin minciună și hoție această bucată de pământ. A demonstrat-o scrutinul prezidențial din noiembrie. Populația  nu mai vrea și nu va admite revenirea domnitorilor de altă dată. Raportul de forță s-a schimbat, iar cale întoarsă nu există. Asta ar fi bine să înțeleagă și cei, care mai șovăie și cei, care au fost duși în eroare de pretinșii lideri, indivizi de doi bani.

Constantin Rotaru

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here