Cunoaştem cu toţii acest soi de oameni, dat fiind că ei permanent sunt printre noi şi spre deosebire de alţi concetăţeni, aceştea ar veni parcă din lumea irealului. La şcoală, aveam câţiva colegi din categoria aceasta. Ei nici odată nu puteau răspunde nici la una di întrebările profesorului, indiferent de obiectul studiat.  Stăteau cuminciori în băncile din spate şi parcă erau prezenţi fizic, dar absenţi la ceea ce se discuta la lecţii. Unica lor sursă de completare a cunoştinţelor, în special în materia de istorie, erau filmele sovietice despre război.

Spre marea surprindere, am descoperit că asemenea indivizi, şi chiar destul de mulţi la număr, există şi în parlamentul republicii. Neavând cunoştinţe teoretice şi nici bagajul intelectual necesar unui deputat, aceştea se lasă manipulaţi de aventurierii în politică şi deseori servesc unor idei năstruşnice, străine neamului.

Pe unul dintre ei l-am observat chiar zilele trecute, evoluând într-o emisiune televizată, la tema participării militarilor moldoveni la parada din piaţa roşie de la Moscova.

În timp ce ceilalţi participanţi îşi exprimau regretul şi dezaprobarea pentru fapta preşedintelui, care i-a atras pe gardieni în aventura cu parada pe timp de pandemie,  „eroul nostru” cu mult zel încerca să demonstreze că participarea moldovenilor la acest show este o normalitate şi n-ar trebui să deranjeze opinia publică. Aveam impresia, că pentru acest individ n-a existat nici războiul de pe Nistru, dezlănţuit de Rusia, el n-a auzit nici de tancurile ruseşti, care s-au implicat direct în conflictul armat şi au nimicit zeci de patrioţi de ai noştri, nu-i la curent deputatul socialist nici cu staţionarea ilegală pe teritoriul ţării a trupelor ruseşti care susţin regimul separatist din stânga Nistrului. Nu-l deranja pe individ nici faptul că la demonstraţia de la Moscova, n-au participat reprezentanţii nici uneia din ţările europene.

Lipsa de demnitate, servilismul faţă de statul, care, contrar deciziilor la nivel internaţional, ocupă o parte din teritoriul ţării noastre, poate fi proprie doar indivizilor, care nu-şi cunosc trecutul, nu le pasă de prezentul şi nici de viitorul poporului de pe această bucată de pământ. Scopul de care sunt ghidaţi aceşti aventurieri politici este unul simplu, – să promoveze interesele ţării, care de altfel, de la proclamarea independenţei, a tot stat cu spatele la noi, uneltind blocade economice şi politice, pentru ca nu cumva să izbutim să fim şi noi în rând cu lumea.

Ne tot întrebăm, de ce până la urmă, ne apropiem atât de greu de Uniunea Europeană, unde ne este locul, de ce ne este sub limita normalităţii existenţa, în timp ce şi Ţările Baltice demult păşesc pe calea civilizaţiei.

Îi căutăm  pe cei cu vina pentru situaţia în care ne aflăm, dar fără a observa că prea mulţi repetenţi, oameni care n-au nimic comun cu interesele poporului de pe aceste meleaguri, au ajuns să decidă în ce direcţie şi cum ar trebui să se dezvolte această bucată de pământ.

De fapt, repetenţii au ajuns la cârma ţării. Au ajuns cu voia şi prin votul nostru, al celor mulţi, care ne tot lăsăm ghidaţi de indiferenţă  şi pasivitate.

De aceleaşi principii ne vom conducem şi în alegerile din toamnă a preşedintelui?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here