Ca și alți mulți concetățeni, am urmărit prima ședință din sesiunea de toamnă a Parlamentului, în speranța că după o întrerupere de aproape două luni, deputații vor începe cu dezbaterea și căutarea de soluții pentru cele mai stringente probleme de care ne confruntăm. Vorba-i în primul rând de seceta, care a spulberat toate speranțele agricultorilor și i-a adus (la direct) la sapa de lemn pe mulți săteni, de pandemia, care face în continuare răvagii în localitățile noastre și care a ieșit practic, de sub control, de același furt al miliardului, care se tot investighează dar fără rezultate, de starea economică precară în care se află și mulți agenți economici dar și angajații, care nu mai primesc salarii de luni de zile, de alte multe probleme, care frământă societatea noastră.

Propuneri de examinare a acestor chestiuni de primă importanță  și necesitate vitală pentru existența noastră, au fost înaintate în agenda de lucru a legislativului chiar în deschiderea ședinței. Inițiativa a venit din partea deputaților din opoziție. Dar… nici una din propuneri n-a fost acceptată. Majoritatea parlamentară, adică deputații celor două fracțiuni, ale  socialiștilor și democraților au manifestat un comportament surprinzător de indiferență absolută. Aveam impresia că majoritatea celor din sala de ședințe sunt niște indivizi veniți din altă lume, oameni, cărora nu le pasă de ceea ce se întâmplă pe aceste meleaguri.

Cum altfel pot fi explicată acestă atitudine, care n-are nimic comun cu realitățile noastre și care va conduce în continuare la agravarea situației?

De altfel, de faptul că cei care ne reprezintă în Parlament sunt departe de grijile și nevoile poulației, m-am convins după ce am luat cunoștință de modificările „înțelepte”, făcute la bugetul de stat. Dincolo de niște rectificări de urgență, în acest document financiar de bază nu a fost inclusă prevedrea de asistență a agricultorilor, care au pierderi din cauza diminuării recoltei culturilor din grupa a doua, diminuări cauzate de secetă. Ajutorul a fost promis de guvernanți în discuțiile cu protestatarii. Nefiind incusă în buget, această promisiune nu poate fi transpusă nici  în fapt. Astfel, agricultorii, cei, care n-au ajuns să strângă recolta de porumb, floarea soarelui, și alte culturi rămân doar cu speranța că poate cei responsabili de domeniul agricol vor reveni la problemă, soluționarea căreia este una stringentă pentru majoritatea agenților economici de la sate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here