La 15 octombrie, curent, la Chișinău s-a desfășurat un atelier de lucru cu genericul  „Consolidarea managementului cunoștințelor pentru o dezvoltare mai eficientă a domeniului agricol”.

Instruirea face parte din Proiectul susținut de IFAD „Consolidarea managementului cunoștințelor pentru o mai mare eficacitate a dezvoltării în Orientul Apropiat, Africa de Nord, Asia Centrală și Europa” și este condus de Centrul Internațional pentru Cercetări Agricole din Zonele Secetoase (ICARDA).

Obiectivul general al atelierului, la care au participat reprezentanții Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Federației Naționale a Fermierilor, a Instituțiilor Științifice din domeniul agricol, a Universității Agrare de Stat și Unitatea Consolidată pentru Implementarea Programelor IFAD a fost cel de gestionare eficientă a cunoștințelor de către instituțiile participante, pentru creșterea pe termen lung și impactul maxim al activităților de cercetare desfășurate la scară națională și regională. Obiectivul complementar al proiectului prevede crearea unei rețele de bune practici comune de dezvoltare globală susținute de Fondul Internațional pentru Dezvoltare Agricolă.
În cadrul atelierului a fost studiat procesul de selectare sau creare, partajare și utilizare a informațiilor, menținerea și actualizarea unui flux permanent de idei pentru gestionarea cunoștințelor care facilitează atingerea obiectivelor organizaționale și au un impact pozitiv în domeniile prioritare de cercetare și dezvoltare.
Participanții la instruire au fost inițiați în întocmirea planurilor de inovare, au analizat modalitățile de transfer de tehnologie și sisteme de cunoștințe și au identificat soluții pentru implementarea unor activități eficiente de consolidare a managementului cunoștințelor în fiecare instituție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here