Condiția și scopul de bază pentru cei înscriși în competiție (vorbim acum despre alegerile prezidențiale) este de a învinge, adică de a se instala în fotoliul râvnit. Dar, dacă din start este clar că n-ai nici o șansă cât de mică să câștigi, atunci mai are oare rost  să participi la acest scrutin?

Logica normală zice că ar fi mai bine să stea acasă acești concurenți faliți, pe care este ușor de tot să-i identificăm.

La ce bun să cheltuiască bani, spre exemplu, șeful unui partid pro rus, despre care nici nu s-a auzit până acum și care nu cunoaște nici măcar limba poporului băștinaș.

Au oare șansa să pornească în lupta pentru fotoliul de președinte reprezentanții partidelor care au în frunte persoane compromise, vizate în furturi de milioane din banii statului? M-a surprins chiar, decizia unuia dintre candidați de a se aventura în această competiție. Este o persoană cumpătată, cu autoritate și chiar îmi pare rău că și-a asumat un rol impropriu.  Cealaltă candidatură, a unui lider, care conduce partidul din afară, are un scop bine definit și o explicație cunoscută de toată lumea și ar fi, cred, inutil să apelăm în acest caz la bunul simț și rațiune.

Rămâne un mare semn de întrebare prezența în lista pretendenților a unor persoane cunoscute, care deja au evoluat pe scena politică, dar nu prea și-au demonstrat aptitudinile de mari conducători. Ar fi bine s-o lase mai moale acum, și să ajute celor, care intenționează să schimbe lucrurile spre bine și au șanse reale să fie promovați în fruntea statului.

Precum a-ți observat n-am amintit în acest editorial nici un nume, fiindcă ar fi corect la acest început de campanie electorală, să Vă las pe Dumneavoastră, cititorii noștri, să cugetați mai profund, să Vă documentați ca să Vă orientați corect, să nu mai votăm și de data aceasta cu ochii închiși, cum se întâmplă că mai procedează unii dintre conaționalii noștri.

P.S.

Tot cu referire la lista pretendenților, vreau să mai fac o remarcă, una de esență. Pe parcursul a patru ani am avut în fruntea statului un individ, care numai de interesele acestei țări și a acestui popor n-a avut grijă. Între timp, a reușit să strice relațiile cu toți vecinii, să ne îndepărteze de Uniunea Europeană, să ne facă mai săraci și să ne îndepărteze de civilizație.  Această persoană are tupeul să mai pretindă la înalta funcție, care, dacă votăm corect, nu-i va aparține nici odată, fiindcă nu o merită.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here