La sigur că ”FARMER”-UL n-ar fi avut acel farmec și coloratură originală, dacă la acest eveniment n-ar fi participat Doamna Victoria Gaitur.

Aflată în fruntea organizației teritoriale a fermierilor din nordul republicii (Ocnița, Briceni, Edineț și Dondușeni), Doamna Gaitur s-a prezentat la expoziție cu cei mai mulți participanți, – 37 la număr. Fiecare dintre ei, a venit cu propriul stand:  opt fermieri sunt producători de fructe, șapte de diverse legume, patru de cartofi, trei au demonstrat produse de panificație, șase sunt apicultori, iar trei – meșteri populari. Un stand aparte i-a revenit companiei de asigurări ”Trans-Elit”, care, de asemenea, este membru al organizației fermierilor din nordul țării.

Prezența și participarea la expoziție a acestei echipe se distinge prin standuri pregătite cu mult gust, dragoste și originalitate. Fiecare participant poate vorbi competent despre activitatea desfășurată, despre realizări, dar și despre problemele existente, acele probleme, pe care fermierii se străduie să le soluționeze având-o în frunte pe Doamna Victoria Gaitur, un lider recunoscut și apreciat de către toți fermierii din nordul republicii.

”Organizația noastră numără acum peste 2700 de membri. Suntem în permanentă creștere numerică. Numai pe parcursul anului curent, au fost fondate 21 de echipe primare noi”, avea să ne spună cu mândrie, Doamna Gaitur. Oamenii ne acceptă și vin cu plăcere la noi, fiindcă se conving, că noi la concret exprimăm interesele micilor producători, astfel ne promovăm și-i convingem și pe alții, că doar împreună prezentăm o forță reală. Evident, că nu uităm și de misiunea noastră directă: susținerea celor, care au nevoie în primul rând de asistență. Prin implicarea Federației  acordăm diferite servicii, recurgem la transfer de cunoștință, instruiri, vizite în teritoriu. Cu alte cuvinte, suntem mereu alături de fermierii noștri, conchide Doamna Gaitur, aceasta fiind, în fond, garanția că și în viitor organizația noastră va prezenta o forță reală”.

Am adăuga doar la cele spuse, că o formațiune are o prezență apreciată și o bună perspectivă, dacă în fruntea ei se află un adevărat lider, o personalitate cu mare autoritate și experiență. Aceste calificative se potrivesc de minune Doamnei Gaitur, care se află de la fondare, adică de 23 de ani în fruntea organizației regionale Edineț de fermieri, acea organizație, care, prin activitatea sa, înscrie pagini de reală performanță în istoria Federației Naționale a Fermierilor din Moldova.

Constantin Rotaru

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here