Deşi se află doar la jumătate de mandat actual al primarului satului Olişcani, la activul doamnei Adela Şaptefraţ, împreună cu echipa sa, sunt déjà înregistrate, în pofida mai multor probleme, şi unele succese notorii. Una dintre aceste reuşite în folosul comunităţii a fost reparaţia drumurilor în anul 2020 – peste 5 km de asfalt drumuri centrale şi  circa 4 km în  variantă albă a stradelelor  din localitate. Bucură privirea şi ideea reparaţiei capitale a fâtânilor, putin neobisnuită – in forma de ulcior, 6 la număr, lucrările respective vor continua.

Cu regret, situaţia pandemică din întreaga lume nu permite organizarea şi desfăşurarea diferitor activităţi culturale, dar cu toate acestea, domeniul dat n-a fost dat uitării, să zicem aşa: recent au fost schimbate toate uşile şi parţial geamuri de la Casa de cultură, lucrările de profil urmând să continue.

În centrul atenţiei activităţii primăriei se află şi soluţionarea problemelor de ordin social. Astfel, anual se acordă ajutor material persoanelor şi famililor social-vulnerabile de pe teritoriul administrat; sunt susţinuţi  moral şi material  participanţii la războiul din Afganistan, la accidentul nuclear de la Cernobâl, la conflictul armat din Transnistria; a devenit déjà o frumoasă tradiţie celebrarea diverselor evenimente de ordin familiar.

Pentru următoarea perioadă este preconizată finalizarea implementării a câteva proiecte importante în desfăşurare, inclusiv gazificarea satului, care déjà a derulat. La ziua de azi, populaţia de circa 3000 de locuitori ai satului se alimentează cu apă din fântânile de mină, care se află pe teritoriul satului, în proprietate privată sau pe domeniul public. Însă multe dintre aceste fântâni, deja de o perioadă mai îndelungată, au un debit insuficient de apă şi această problemă, inclusiv construcţia unui sistem de canalizare, de asemenea se află pe agenda de lucru a adminstraţiei publice locale, în acest scop primăria depunând eforturi permanente în contextul respectiv, pentru a atrage investiţii locale, dar şi din exterior, ambiţionându-se ca, după cum afirmă doamna primar Adela Şaptefraţ, Olişcanii Şoldăneştilor să devină una dintre cele mai amenajate şi prospere sate din zonă.

Ilie Bujor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here