România este și va continua să fie un susținător activ al modernizării și al parcursului european al R.Moldova, a declarat prim-ministrul român Nicolae Ionel Ciucă la întrevederea cu aleșii locali din R.Moldova, care au decis să se înscrie în Partidul Național Liberal (PNL). Nicolae Ciucă, care este și președinte PNL, a dat asigurări că România este dispusă să pună la dispoziția lor expertiza și experiența necesară pe care o dețin aleșii locali în atragerea investițiilor și implementarea proiectelor.

PNL nu este doar cel mai vechi partid românesc, dar este și cel mai vechi partid prezent în Republica Moldova, iar faptul că tot mai mulți primari de pe celălalt mal al Prutului aleg să se înscrie în PNL arată încrederea lor în consecvența, seriozitatea și puterea de muncă a liberalilor”, a scrie premierul român pe pagina sa de Facebook.

Nicolae Ciucă le-a spus aleșilor locali din R.Moldova că are o relație excelentă cu premierul Dorin Recean și cu președintele Maia Sandu și că România își unește eforturile pe toate planurile pentru a sprijini populația R.Moldova.

Le-am transmis că primarii PNL din România sunt campioni la atragerea fondurilor europene și vom pune umărul ca și primarii PNL din Republica Moldova să fie la fel. I-am asigurat pe cei prezenți că le vom pune la dispoziție expertiza și experiența pe care primarii noștri o au în implementarea proiectelor, în atragerea investițiilor și în dezvoltarea satelor, comunelor, orașelor și județelor”, a mai scris Ciucă .

Premierul român a reconfirmat sprijinul României pentru modernizarea R.Moldova și pentru începerea negocierilor de aderare la UE.

România este și va continua să fie un susținător activ al modernizării și al parcursului european al Republicii Moldova. Îmi doresc să intrăm într-o nouă etapă, în care suntem colegi, parteneri și lucrăm împreună pentru dezvoltarea țării și pentru consolidarea PNL. Și totodată, să facem tot ce ne stă în putință ca Republica Moldova să înceapă negocierile de aderare cu UE, pentru că asta va însemna un și mai mare sprijin pentru comunități”, a menționat Nicolae Ciucă.

Menționăm că Partidul Național Liberal din România este o formațiune politică de centru-dreapta, înființată sub acest nume în 1875. PNL este unul din cele mai vechi partide din România, de numele acestuia sunt legate evenimente importante din istoria modernă a României.

Victor Brânză

Această publicație a fost tipărită cu finanțarea Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.Conținutul acestei publicații nu reprezintă poziția oficialî a Departamentului pentru relația cu R. Moldova.

Conținutul acestei publicații nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru relația cu R. Moldova

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here