E vremea ca oamenii din Moldova să aibă o viață bună și încredere în ziua de mâine. Statul trebuie să lucreze pentru cetățeni, iar oamenii să aibă locuri de muncă acasă. Hoții trebuie pedepsiți, iar banii trebuie întorși oamenilor.

 

 

  1. Dreptate, ordine și disciplină.

Vom face dreptate la noi în țară. Judecătorii și procurorii corupți vor fi dați afară din sistem. Hoții vor fi pedepsiți, iar averile acestora vor fi confiscate. Din miliardele reîntoarse statului, vom majora salariile și pensiile, vom construi drumuri, spitale și școli. Funcționarii care vor cere mită sau vor hărțui oamenii de afaceri vor fi pedepsiți și eliberați din funcție. Toate instituțiile statului vor lucra pentru oameni și nu împotriva lor. Toți vor fi egali în fața legii.

 

  1. Pensie minimă de 2 000 de lei.

Mă angajez ca toți pensionarii să aibă o pensie de cel puțin 2 000 de lei. Vom opri hoțiile și vom reconstrui economia, iar banii obținuți ne vor permite să creștem pensiile. Voi aduce bani europeni pentru crearea „Fondului de Argint”, din care vom asigura servicii de îngrijire pentru bătrânii nevoiași și singuri: asistență medicală la domiciliu, prânzuri calde, asistență juridică. Vom compensa integral costurile medicamentelor pentru pensionarii cu cele mai mici pensii.

  1. Locuri de muncă acasă și familii unite.

Voi promova investiții în industrie ca să creăm cât mai multe locuri de muncă bine plătite acasă. Voi sprijini deschiderea întreprinderilor de prelucrare a producției agricole în fiecare raion pentru mai multe locuri de muncă în orașe și sate și pentru ca fermierii să aibă unde vinde producția. Vom simplifica mult regulile pentru întreprinderile mici și mijlocii, iar statul va sprijini deschiderea noilor afaceri.

Voi susține familiile cu copii prin reducerea impozitelor plătite din salariu. Astfel, familiile vor avea 2000 de lei în plus pentru fiecare copil. De asemenea, vom majora ajutorul pentru copiii din familii social vulnerabile până la cel puțin 1.000 de lei pe lună.

 

  1. Două miliarde de lei anual pentru proiecte de modernizare a satelor.

Cu ajutorul partenerilor europeni, vom aduce câte 2 miliarde de lei anual pentru salvarea satelor: pentru crearea locurilor de muncă în sate, pentru apeducte și canalizare, pentru reparația școlilor și grădinițelor, pentru gestionarea deșeurilor. Primăriile vor putea accesa direct fondurile pentru dezvoltarea comunităților.

 

  1. Scoaterea Moldovei din izolare și apropierea de Uniunea Europeană.

Voi promova o politică externă în folosul oamenilor și voi scoate țara din izolare internațională. Voi veghea îndeplinirea pașilor pentru integrarea europeană. Voi reface relațiile bune cu România, Ucraina, UE, SUA, Rusia și alte țări. Voi reprezenta Moldova cu demnitate pe plan internațional și voi avea grijă ca ambasadele și consulatele să ajute cetățenii noștri de peste hotare și să promoveze exporturile moldovenești peste tot în lume. Voi munci ca Moldova să aibă sprijin internațional, acces la investiții și ajutor financiar pentru infrastructură și dezvoltare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here